Skip to main content

Leerhuis Palestijnse Christenen

Leerhuis Palestijnse Christenen

Zaterdag 3 februari, 15-17 uur, Leerhuis Amsterdam in de Muiderkerk

Palestijnse Christenen.

Leerhuis Amsterdam – voor zinvol samenleven organiseert ‘moedige gesprekken’ om te leren van anderen. Dit keer voeren we een gesprek over Palestijnse christenen. De Palestijnse kerken doen vanuit Bethlehem en Gaza een dringend beroep op de Westerse kerken om aandacht te hebben voor hun bestaan, hun geloof, hun kijk op de bezetting en hun verlangen naar een leven in vrede met iedereen in het gebied dat óók van hen is. De prikkelende opvattingen van de Palestijnse bevrijdingstheoloog Munter Isaac zijn het uitgangspunt van dit gesprek dat ingeleid wordt door Remco van Mulligen, RK pastor en kenner van Palestijnse theologen. Ds Emad Thabet, predikant van de Arabische protestantse kerk in Amsterdam Oost geeft zijn reactie. Mw Hoda Fayez uit Egypte komt zingen. Ds Greteke de Vries leidt het gesprek met de sprekers en met de zaal. Samen zullen we erop letten dat er geen anti Joodse geluiden klinken. We zoeken naar bijdragen aan vrede door gerechtigheid.

Kosten: 10 euro

Aanmelding via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer …Leerhuis Palestijnse Christenen

  • Hits: 161

Korendag 2024

Korendag 2024

Korenfestival Muiderkerk 2024

Op 20 april vindt het 13e Korenfestival Muiderkerk plaats. De deuren staan weer open voor 18 koren uit Amsterdam en omstreken. Ook dit jaar is de   diversiteit groot. Leeftijd van 4 tot 88, van 9 tot 99 zangers per koor, van Bach tot Bannink, van lage C tot hoge G.

Vanaf half elf tot ongeveer vijf uur staat de kerk open voor iedereen. Ieder optreden duurt twintig minuten, zes uur muziek! Zowel toegang als deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage, zoals voor de koffie en thee, wordt zeer op prijs gesteld. U kunt de QR code gebruiken die onderaan de pagina staat. Deze geeft een beginbedrag van € 7,50 aan, maar u kunt dat naar wens aanpassen. 

Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, 1091 EG Amsterdam

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma:

10:30 Kinderkoor Watergraafsmeer (40 kinderen tussen 4 en 12)

11:00 Koor aan ’t IJ  (gemengd koor)

11:20 Adora (gospelkoor)

11:40 IJburgkoor (gemengd koor)

12:00 Popkoor Prestige Amsterdam (meer dan 80 zangers)

12:30 Songlines (slechts 9 zangers)

12:50 Lust for Life (senioren popkoor, 70+)

13:10 Angels (vrouwen vocal group)

13:30 Jan Luyken kamerkoor (gemengd koor uit Zuid)

14:00 Binnenstebuiten (uit Almere)

14:20 Immanuël (kerkkoor)

14:40 Lastagekoor (buurtkoor)

15:00 Prismakoor (met een (licht) verstandelijke beperking)

15:30 Airone (a capella koor)

15:50 Straat en Dijk (een hartelijk kamerkoor)

16:10 Blauwe maandag (uit Amsterdam-Noord)

16:30 Zàbava (Balkankoor)

16:50 Amsterdams Gouwe Ouwe Koor (popkoor)

 

Lees meer …Korendag 2024

  • Hits: 1027

Voorpagina

  • vieringen in maart

  • collectes in maart en april

    Onze collectes kunt u blijven overmaken. 

    Lees hier meer over de collectes

  • Agenda en Kunst in de Muider

    In maart en april zullen in de Muiderkerk schilderijen te zien zijn van Annekee Kramer (1959). Annekee is opgegroeid in Amsterdam Oost. Op deze expositie zijn voornamelijk portretten en stillevens te zien. Meer informatie vindt u in de agenda. 

    In de Muiderkerk beheren we met een klein team een drietal wanden voor exposities. Wil je hiervoor in aanmerking komen stuur ons dan een berichtje met foto’s van je kunst.

    Klik hier voor Agenda Muiderkerk en Leerhuis

  • Voorjaarsconcert 19 april

    Plusmiddag vrijdag 19 april :
    Team tien+1 o.l.v. Sjef de Kort geeft weer het voorjaarsconcert. Aanvang 15.30 uur, inloop 15.00 uur.
    Op het programma staan werken van Brahms, Elgar en Dvořák. Na afloop is er gelegenheid bij een glaasje met elkaar en de musici na te praten. De toegang is vrij; een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • Korenfestival 2024

    Op 20 april vindt het korenfestival plaats in de Muiderkerk.

    Klik hier voor meer informatie en het programma van de dag

  • Verhuur

    U kunt ruimtes in de Muiderkerk huren, bijvoorbeeld als les/onderwijslocatie, voor concerten en repetities, als uitvaartlocatie, of voor een vergadering van een groter of kleiner gezelschap. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Lees  meer ⇒

  • Diaconie - dienst aan mensen

    Diaconaat  gaat altijd om  werken aan meer rechtvaardigheid, aan meer solidariteit, aan meer barmhartigheid en aan meer onderlinge samenhang. Lees meer ⇒

  • jaarprogramma Muiderkerk en Leerhuis

    Van de voorgenomen activiteiten van de Muiderkerk in het seizoen 2023-2024 is een boekje uitgekomen. U kunt dat hier downloaden als pdf

    Het programma van het Leerhuis Amsterdam is hier te downloaden als pdf

  • De Muidercantorij

    De Muidercantorij zingt eens in de vier weken tijdens de dienst in de Muiderkerk. Het koor ondersteunt de gemeentezang en ter verrijking van de liturgie zingt het ook liederen en andere mooie stukken uit de koorliteratuur.  Wilt u meezingen? Er zijn vacatures. Lees meer ⇒

  • Samen in Oost

    De Muiderkerkgemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Protestantse Kerk Amsterdam-Oost (PKAO), waartoe ook de Elthetokerk en De Binnenwaai - Kerk op IJburg behoren.  

Lees meer …Voorpagina

  • Hits: 33722