Agenda en Kunst in de Muider

Kunst in de Muider

In de Muiderkerk beheren we met een klein team een drietal wanden voor exposities. Wil je hiervoor in aanmerking komen stuur ons dan een berichtje met foto’s van je kunst.
Stuur je bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
............................................................................................
Op dit moment hangt er kunst van Hinke Goulooze (zie foto).
Ook is er een collagewerkstuk te zien van de tekengroep van de Elthetokerk.

De tentoonstelling is te zien op zaterdagen van 11:00-13:00 uur wanneer er Open Kerk is, en voor en na de kerkdienst op zondagochtend om 10:30 uur.

Agenda

Maandag 27 maart, 15.30 uur, tekenclub o.l.v. Jannette Weeteling

Dinsdag 28 maart, 20.30 uur, zoomgroep over het Onze Vader. Vraag link via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 31, 10-12 uur, Taalcafé voor wie beter Nederlands wil leren praten

Zaterdag 1 april, 11-13 uur, Open Kerk

Maandag 3 april, 15.00 uur, vergadering commissie Vorming & Ontmoeting (belangstelling? Welkom!)

Maandag 3 april, 15.30 uur, tekenclub o.l.v. Jannette Weeteling

Maandag 3 april, 18.00 uur, vergadering Werkgroep Eredienst (belangstelling? Welkom!)

Woensdag 5 april, 19.30 uur, repetitie cantorij, dit keer in de Oosterparkkerk

Maandag 10-15 april: vakantie Greteke de Vries 

Gespreksgroep voor zwart en wit - in aanloop naar het gedenken en vieren van Keti Koti op 1 juli 2023

Ds Clifton Walker van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam Stad & Flevoland, locatie Koningskerk en ds Greteke de Vries Protestantse Kerk Amsterdam, locatie Muiderkerk organiseren een gespreksgroep voor leden van hun kerken, als bijdrage aan een gezamenlijke heilzame verwerking van het slavernijverleden door het op gang brengen van het gesprek tussen wit en zwart.

Uitgangspunt is het boek van Urwin Vyent, Gekocht en betaald. Wi bay, wi pay. Het kopen en leven op de voormalige slavenplantage Onverwagt

Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer: de kracht van de voorouders; kolonialisme; verhouding christendom en Afro-Surinaamse godsdienst en cultuur; en de complexiteit van de doorwerking van het slavernijverleden.

De bijeenkomsten worden gehouden op Vrijdagavonden 21 april (EBG Koningskerk), 28 april (Muiderkerk), 12 mei (Koningskerk) en 19 mei (Muiderkerk), van 19.30-21.30 uur, 19.00 uur inloop.

Informatie en aanmelding bij de beide gespreksleiders: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ds Walker is predikant voor de Evangelische Broedergemeente Amsterdam Stad en Flevoland (Koningskerk), maar ook doet mee: Wi Egi Kerki van de EBG in Amsterdam Zuidoost.

Ds Greteke de Vries is predikant in dienst van de Protestantse Kerk Amsterdam, locatie Muiderkerk.

Deelname is gratis. U leest van tevoren: Urwin C. Vyent, Gekocht en betaald. Wi bay, wi pay, Uitg. Brave new books, 2016.

Wij hopen op een zo gemengd mogelijke groep deelnemers.