Skip to main content

Collectes in november en december

Collectes november en december

In november kunt u voor het overmaken van de collectes gebruik maken van bijgaande QR code. U kunt het bedrag zelf aanpassen. 

Ook kunt u uw bijdrage op de gebruikelijke wijze, via de bank over maken naar Protestante Gemeente inz. Muiderkerk, IBAN NL76 INGB 000 035 0471, waarbij u kunt aangeven of uw bijdrage bedoeld is voor plaatselijke of de landelijke diaconie, voor de kerk of voor de deurcollecte.


Als u het handig vindt, dan kunt u uw bijdrage in plaats van eens per maand ook over een langere periode overmaken, bijvoorbeeld tweemaal per jaar en de verdeling al dan niet aan de penningmeester overlaten.

Collectes november 2023

5 november

 1. Stedelijke diaconie Straatpastoraat – Koffiets
 2. Eredienst

12 november

 1. Werelddiaconaat - Libanon - Kansen voor jongeren in achterstandswijken
 2. Pastoraat onder ouderen

 19 november

1. Wijkdiaconie
2. Pastoraat rond verlies

 26 november

 1. Het wereldhuis – warme maaltijden
 2. Eeuwigheidszondag - Met het oog op het einde

Collectes in december 2023

3 december

 1. KiA - Oeganda - Nieuwe kansen voor straatkinderen
 2. Kerk in de buurt

10 december

 1. Dovenpastoraat
 2. Kerkmuziek

17 december

 1. Wijkdiaconie
 2. Eredienst, o.a. de bloemen

24 december

 1. Wijkdiaconie
 2. Kerk in de buurt

24 december, kerstavond

Collectedoel volgt

25 december kerst-ochtend

 1. Kinderen in de knel
 2. Pastoraat

31 december

 1. Wijkdiaconie
 2. Eindejaarscollecte

 

 

Deurcollecte november/december

De diaconie van de Muiderkerk wil in november en december middels de deurcollecte uw bijdrage vragen voor het Jeannette Noëlhuis, waar een aantal bekenden van ons tijdelijk heeft gewoond. 
Het Jeannette Noëlhuis is een gemeenschap in Amsterdam Zuidoost waar gastvrijheid wordt geboden aan ongedocumenteerde migranten. De levensstijl is gebaseerd op eenvoud, gastvrijheid, gebed en directe actie voor een betere samenleving. De helft van onze groep hoopt nog papieren te krijgen maar heeft die momenteel niet. Voor hen proberen we een veilige en goede plek te bieden.

De gemeenschap is ontstaan vanuit de Catholic Workerbeweging in de Verenigde Staten. Deze beweging begonin de jaren dertig van de vorige eeuw in Amerika met huizen van gastvrijheid, waar de allerarmsten en gemarginaliseerden welkom waren en acties werden gehouden voor een eerlijkere samenleving. In 1988 begon in de Amsterdamse Bijlmer het Noëlhuis.

Het huis is voor haar (onbetaalde) werk volledig afhankelijk van giften. Uw gebed en steun worden bijzonder gewaardeerd! We ontvangen je graag om het huis te laten zien en je bent van harte welkom om aan te sluiten bij een maaltijd, een gebed of een van onze andere activiteiten. U kunt ons bereiken via (020) 699 89 96, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..