Diaconie – dienst aan de mensen.

remb barmsam4 grt

De barmhartige Samaritaan maakt de touwen los waarmee hij de gewonde man op het paard had gebonden. Rembrandt, pentekening (20 × 20 cm) — ca. 1648-50 , Museum Schlossmuseum, Weimar

In het komende half jaar zal op deze website extra aandacht worden besteed aan de Diaconie.

De christelijke kerk heeft vanaf het begin mensen (diakenen) aangesteld, om te zorgen voor de armen, en om het geld dat werd ingezameld voor hen te gebruiken. Dat is nog steeds de basis voor het werk van het diaconaat. De Muiderkerk wil er in Amsterdam Oost zijn voor mensen. De diaconie van de Muiderkerk zet daarom  zelf activiteiten op en doet mee aan activiteiten van anderen, steeds gericht op hulp aan mensen in nood.

Het gaat er altijd om  werken aan meer rechtvaardigheid, aan meer solidariteit, aan meer barmhartigheid en aan meer onderlinge samenhang.

Ter illustratie van het werk van de diaconie van de Muiderkerk worden op deze pagina een twaalftal artikelen gepubliceerd.

En dat logo van de diaconie heeft alles te maken met gewoon doen wat er op je pad komt, en daarbij omzien naar een ander.

Verder lezen over de diaconie van de Muiderkerk (PKAO) en van de overkoepelende diaconie PKA.

diaconielogo