Artikelen

Wij zijn de Muiderkerkgemeente

muiderkerkgemeente

De Muiderkerk staat aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost, aan de rand van het Oosterpark. Het gebouw wordt gebruikt door de Muiderkerkgemeente, die samen met de Elthetogemeente deel uitmaakt van de Protestantse Kerk Amsterdam Oost (PKAO)

Op zondagmorgen is er altijd een kerkdienst. Dan klopt het hart van de gemeente. Wanneer de bijbel opengaat en er gezongen, gebeden en gedeeld wordt, voelen velen zich thuis.Het gebouw staat door de week open om er te zingen en te vergaderen, te eten of kringgesprekken te voeren. De mensen die het moeilijk hebben, wil de kerk met raad en daad bij staan. Die zorg en aandacht is natuurlijk niet alleen voor gemeenteleden bedoeld, maar voor iedereen in de buurt. Want de kerk wil er ook zijn voor de buurt en voor allen die daar wonen.

Er worden contacten onderhouden met moskeeën, de migranten- en buurtorganisaties en met het Stadsdeelbestuur. In een tijd waarin veel mensen op zoek zijn naar zin en verdieping, wil deze gemeente een plek zijn waar samen gezocht wordt naar wegen die begaanbaar en inspirerend zijn. Wij weten ons gedragen door de goedheid van de Eeuwige en aan die goedheid willen we gestalte geven in wat we doen in deze stad. Dat zijn grote woorden, maar we proberen ze waar te maken!