Taalcafé

nlballon Sinds april 2016 is er iedere vrijdag (met uitzondering van de schoolvakanties) tussen 10.00u en 12.00u een taalcafé in de Muiderkerk: Taalcafé Oost. In dit taalcafé staat de Nederlandse taal centraal. 

 Het taalcafé wil iets extra’s naast deze taallessen bieden. Namelijk een plek om de Nederlandse taal te oefenen in een informele sfeer en met mensen uit de buurt. Zo kunnen de taalstudenten niet alleen hun Nederlandse taalvaardigheden verbeteren, maar ook mensen uit hun buurt leren kennen en daarbij de Nederlandse gebruiken. Daarnaast leren ook de Nederlandstalige vrijwilligers weer op hun beurt van de nieuwe Nederlanders over hun cultuur en achtergrond. Op het moment zijn dit vooral mensen uit Syrië met een verblijfstatus.

Het taalcafé wordt ondersteund door maar liefst zeven taalvrijwilligers! Zij bereiden de vrijdagochtenden voor en gaan in gesprek met de taalstudenten. Tijdens zo’n vrijdagochtend drinken ze koffie of thee, wordt er een taalspelletje gedaan en gaan ze in kleine groepjes of één-op-één in gesprek. Iedere keer staat er één thema centraal. In de decembermaand is dat bijvoorbeeld Sint Maarten, Sinterklaas en Kerstmis. Maar ook thema’s als de gezondheidszorg, huisdieren en het verkeer komen aan bod. Contactpersoon:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.