Schipholwakes

schiphol

UPDATE - Zondag 9 september was vooralsnog de laatste wake bij de migrantengevangenis Schiphol. De IND plaatst vastgezette migranten over naar de gevangenis bij vliegveld Rotterdam. Maar het is met deze overheid altijd mogelijk dat die van gedachte verandert. Vandaar dat de deelnemers nadenken over het voortbestaan van deze wakes.

Naast de ingang van de Schipholtunnel staat een nieuwe gevangenis, het justitieel complex (JC) Schiphol. Het heeft plek voor honderden mensen die niet in Nederland mogen (ver)blijven omdat ze niet over voldoende of de juiste papieren beschikken.

diaconielogoBinnen de metershoge muren bevinden zich ook een rechtbank en een aanmeldcentrum met ruim honderd tweepersoonscellen voor mensen die oorlog en vervolging zijn ontvlucht en in Nederland asiel willen aanvragen.
Iedere tweede zondag van de maand wordt er door het jaar heen een wake gehouden bij het JC door een vaste groep mensen. Met deze wakes willen zij een teken geven van solidariteit aan de migrantengevangenen.
Ook willen zij duidelijk maken dat zij grote vragen hebben bij het opsluiten van mensen die niets hebben misdaan.

De Muiderkerk is hierbij betrokken via de diaconale werkgroep.

In de 40-dagentijd worden er wekelijks wakes georganiseerd vanuit verschillende geloofsgemeenschappen in Amsterdam en omstreken.
Als kerken in oost doen wij hier al jaren aan mee.
Ook in 2019 zullen we een wake in de lijdenstijd voorbereiden. We gaan dan met een speciale bus naar Schiphol.
Informatie hierover volgt begin 2019.

Meer informatie op www.schipholwakes.nl of bel 06-30295461.