kerst020banner900x90

Telefooncirkel

tc

diaconielogoJe voelt je alleen en wilt graag contact met anderen?
Je bent aan huis gebonden door ouderdom of een handicap?
Je denkt soms: als mij iets overkomt, wie ontdekt dat dan?

De telefooncirkel is bedoeld voor wie zulke vragen stelt. Het is een kring van mensen die elkaar elke ochtend tussen 09:30 en 10:00 uur even bellen. De cirkel wordt gestart vanuit het kantoor van Burenhulp Oost.

Deze telefooncirkel is al heel oud. Uit de tijd dat bijna iedereen nog een telefoon met draaischijf had en de allereerste toestellen met druktoetsen net op het toneel verschenen. De techniek is veranderd, de cirkel is gebleven

Op het kantoor van Burenhulp Oost zit elke dag een vrijwilliger. Die belt om half 10 de eerste deelnemer van de cirkel op een vastgestelde lijst. De eerste belt de tweede, de tweede belt de derde op de lijst en zo vervolgens tot de laatste deelnemer weer naar het kantoor belt. De kring is dan rond en het is dan bekend dat er niets aan de hand is. Als er ergens geen gehoor is, dan belt het kantoor een opgegeven contact persoon.

Anderen willen graag apart gebeld worden. Dat is ook een mogelijkheid. Een dagelijks telefoontje en een praatje wordt vaak erg op prijs gesteld. Elke werkdag is er een andere vrijwilliger om de mensen te bellen. Deze mensen hoeven dan niet door te bellen, maar ook zij geven een contactpersoon op die gebeld kan worden als er iets is.

Elk jaar is er een feestelijke bijeenkomst in de Muiderkerk. De ontmoeting tussen de vrijwilligers en de mensen die gebeld worden staat dan centraal.
De telefooncirkel is opgezet aan het begin van de jaren tachtig door Stichting Burenhulp Oost, waarbij de diaconale werkgroep van de Muiderkerk nauw betrokken was en is.
Het telefoonnummer van Burenhulp Oost is (020) 6948580 , bereikbaar elke werkdag van 09:30 tot 11:00 uur.

Willemien Kuitenbrouwer,
lid van de diaconale werkgroep Muiderkerk
en in 1982 vanuit de Muiderkerk betrokken
bij de oprichting van Burenhulp Oost.