Activiteiten Overzicht 2017

De Muiderkerk staat middenin Amsterdam Oost. Wij willen een plaats van bezinning en ontmoeting zijn. Onze missie: bouwen aan een sterke gemeenschap van mensen die geïnspireerd worden door Woord, brood en wijn, door stilte en klank, en door elkaar; en vanuit die inspiratie een steentje bijdragen aan een wereld zoals bedoeld; om te beginnen in de buurt.

Een overzicht van de activiteiten in de Muiderkerk:

Wanneer Wat Toelichting
10.30 uur
Kerkdienst Op zondagmorgen is er een kerkdienst. Welkom! Dan klopt het hart van de gemeente. Op elke vierde zondag van de maand delen we brood en wijn in een viering van schrift en tafel. In die dienst zingt de cantorij of levert de muziekgroep een muzikale bijdrage.
14.00 - 16.00 uur
Open kerk Zaterdag van 14.00 - 16.00 uur opent de Muiderkerk haar deuren en kan een ieder, om wat voor reden dan ook, de kerk binnenlopen.
Elke tweede woensdag van de maand 18.00 uur Open maaltijd Iedere 2e woensdag van de maand kunt u samen met uw buurtgenoten genieten van een warme maaltijd in de Muiderkerk. Kosten: € 3,-. Geen opgave vooraf. Gewoon aanschuiven om 18 uur.
Tweede dinsdag van de maand 17.30 - 19.00 uur VIP lounge Tienerclub i.s.m. de Elthetokerk en andere kerken o.l.v. Teun-Pieter. In de Elthetokerk koken met tieners (Very Important Pizza/Pasta/Pannenkoek/Patat/Pompoensoep) en steeds in gesprek een interessante gast (een Very Important Person) Meer info via Teun-Pieter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Maandelijks op donderdag
10.30-12.00 uur
Bijbelgespreks-kring Bijbelgesprekskring o.l.v. Hanneke van der Torre. Meer info via Hanneke van der Torre (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

1 x per maand
20.00 - 22.00 uur

(vol)

Geloofsgesprekken Een avond per maand gaan we o.l.v. Liesbeth de Jongh met elkaar in gesprek over geloven. We starten in januari weer. Meer info via ons mededelingenblad de Oostbrieven of via Liesbeth (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Lezing 1 9 februari

Lezing 2: 9 maart

19.20 - 21.30 uur

Leerhuis Apocalyps Leerhuis Apocalyps door dr.Anton Wessels
Aanmelden bij
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inloop 19:30, napraten voor de liefhebbers met een glas.

Elke tweede woensdag van de maand 19.30 uur Oecumenische vesper Eens per maand op woensdagavond vindt een Oecumenische vesper (avondgebed) plaats. De vesper start om 19.30 uur, na de open maaltijd. In de weken voor Pasen en Kerst is er elke woensdagavond een vesper.
Elke derde vrijdag van de maand, vanaf 14.30 uur Plusmiddag De plusmiddag is een maandelijkse middag voor plussers, mensen die zich plus ‘een onbepaalde leeftijd’ voelen. Naar aanleiding van een tekst, gedicht of filmfragment gaan we met elkaar in gesprek over actuele thema’s. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Elke vierde vrijdag van de maand, vanaf 19.00 uur BEELD&ZIN Bijna iedere maand is het filmavond. In samenwerking met de AnnaBon parochie. Iedereen is welkom! Samen kijken we een film en bespreken deze onder het genot van een drankje met z’n allen na. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Non nader te bepalen Kennismakings-kring Ben je nieuw in de Muiderkerk en wil je graag meer mensen leren kennen? Neem dan contact op met Leo Hagedoorn (06 19 16 13 76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
Incidentele activiteiten Jaarlijks terugkerend Vaste traditie in de Muiderkerk is de terugkerende Keti Koti dialoog/ontbijt op 1 juli, het Korenfestival in april, het gemeenteweekend en de tweejaarlijkse musical.