Actuele zaken

Op Palmzondag, 25 maart, houden de Kerken in Oost van 14.00u. – 15.30u. een wake rond het detentiecentrum op Schiphol.
Zij bemoedigen daar de mensen, die opgepakt en gevangen gezet zijn omdat zij geen/of onvoldoende geldige papieren bezitten. Hier meer informatie.

cropped-Garima-Logo-V4-small2In de maanden maart en april 2018 is de derde collecte bestemd voor stichting Garima.

Stichting Garima ondersteunt een kleinschalig tehuis voor AIDS-wezen in Zuid-India. De kinderen hebben één of beide ouders verloren aan aids en zijn zelf ook besmet met HIV. Onze partnerorganisatie in India, ORBIT, ondersteunt kinderen (en volwassenen) met HIV/aids zo veel mogelijk binnen de familiesfeer. In sommige gevallen echter is de discriminatie en verwaarlozing van de kinderen, vanwege hun HIV-besmetting, zo erg dat bij de familie blijven geen optie was. Deze kinderen worden, sinds 2014, opgevangen in het tehuis en krijgen nu medicatie, goede voeding, en scholing.
Stichting Garima heeft een sponsorouderprogramma, waarmee een maandelijkse donatie van €25 voorziet in een groot deel van het levensonderhoud van één kind. Daarnaast worden losse donaties gebruikt voor incidentele projecten, zoals eerder een nieuw dak voor het tehuis. Op dit moment is er grote behoefte aan een extra begeleider in het huis en een psycholoog voor de kinderen. Op www.garima.nl kunt u meer informatie vinden. Doneren kan via NL77 TRIO 0777 8726 92 o.v.v. ‘Donatie Muiderkerk’. Wij zijn u bij voorbaat zeer dankbaar voor uw bijdrage!