Leeskring Eigentijdse Theologie

hubbleLeeskring olv ds Greteke de Vries over het denken van de filosoof John Caputo

Bijeenkomsten 20 nov, 1 dec, 15 jan, 19 feb en 12 maart, 20:00-22:00 uur

Wie alleen over God meent te kunnen spreken op grond van de bijbel en anders niet kan zich in deze leeskring laten verrijken door het denken van John Caputo (1940). Hij is een gerenommeerde Amerikaanse godsdienstfilosoof, was ooit R.K. kloosterling en is altijd ergens nog het zich over het heelal verwonderende kind. Caputo vertrekt in dit boek bij de ervaring van ‘Iets’ dat er is zonder doel en zin. Dat Iets kan nooit door de grote verhalen van de bijbel gevangen worden.

Tegelijkertijd concludeert hij dat in de bijbelse taal ervaringen verwerkt zijn die ook mensen van nu nog in het alledaagse leven kunnen herkennen en beleven. Religie bewaart het mysterie van het alledaagse, maar welke taal doet nú recht aan de diepte van dat mysterie? Kan het ook zonder religie? Hij hoopt van wel. Met de mysticus Meester Eckhart bidt hij of God ons kan bevrijden van de God die voor velen een obstakel is geworden voor het diepe peilen van Iets.

Vanaf maandagavond 20 november, 20-22 uur, Predikantskamer. Volgende bijeenkomsten: 11 dec, 15 jan, 19 feb en 12 maart. Voor mensen met interesse in het werk de Amerikaanse filosoof John Caputo. Hoe kunnen we zinnig over God spreken en hoe niet? We lezen met elkaar stukken uit boek 'Hopeloos hoopvol - belijdenissen van een postmoderne pelgrim'. Graag het boek aanschaffen. En laten weten dat u wilt komen. Graag aanmelden voor zondagavond bij  ds Greteke de Vries: 06 103 25 127, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .